Tandblegning

En tandblegning kan være relevant, hvis tænderne over tid er blevet misfarvet af kaffe, the, rødvin, tobak osv. Blegning af tænder virker især godt på gulligt misfarvede tænder. Til gengæld kan det være svært at få rigtig gode resultater med mere grålige misfarvninger.

Inden blegningen af dine tænder påbegyndes, skal dine tænder farvebestemmes. Vi vurderer, om dine tænder er velegnet til blegning.

Kan alle typer tænder bleges?
Ikke alle misfarvede tænder kan bleges. Fyldninger og keramiske kroner kan ikke bleges, og skal i værste fald skiftes efter en tandblegning.

Hvad kan være årsagen til misfarvningerne?
Der kan være mange årsager til misfarvede tænder. Nogle mennesker har lysere tandemalje end andre – ligesom gule tænder kan være arveligt. Er tænderne misfarvede af tobak, farvestoffer fra kosten eller er der fejl i emaljen, kan tænderne som regel bleges.

Aldersbetinget misfarvninger kan som oftest også bleges, især hvis misfarvningen er forårsaget af porøsitet i emaljen, sygdom eller medicin. Generelt er det dog nemmere at blege tænderne på unge mennesker end på ældre.

Hvordan virker en tandblegning – og er der bivirkninger forbundet med blegningen?
Først påføres beskyttelse gel på tandkødet, hvor efter blege-gelen påføres på tænderne og derefter udsætter tænderne for UV-lys processen tager imellem 30-40 min. Der kan forekomme øget følsomhed og isninger i tænderne samt irriteret tandkød. Disse bivirkninger forsvinder som regel i løbet af et par dage.

Hvor lang tid forbliver tænderne hvide?
Tandblegning er ikke en permanent behandling. Resultatet af blegningen er bestemt af livsstil og vaner – herunder mundhygiejne. Blegningen kan virke fra et til flere år. Dine tænder vil dog oftest forblive  lysere, end de var før blegningen.

Er tandblegning skadeligt?
Tandblegning er ikke skadeligt for dine tænder, men det er nødvendigt at du følger vores anvisninger nøje, så processen bliver foretaget korrekt. Der kan dog efterfølgende komme isninger i tænderne og ømhed i tandkødet, men dette går over af sig selv igen.

Huskeråd efter tandblegningen:

  • Det er vigtigt, at du ikke indtager mad eller drikke, der kan farve tænderne i op til 24- 48 timer efter blegningen.

  • Du må heller ikke ryge, da tobaksrøg også misfarver tænderne.

  • Derimod må du gerne indtage hvide fødevarer såsom ris, pasta, kylling og mælk.

  • Det er nødvendigt at overholde ovenstående, da blegemidlet trækker væske ud af tænderne, og derfor vil optage alle former for farvestoffer.

Book din tid online