Kemisk peeling

Der findes mange forskellige slags kemiske peelinger. En kemisk peeling kan derfor bruges til mange forskellige behandlingstyper og problematikker.

Ved behandling med kemisk peeling anvendes et produkt med en pH værdi under 3,0, hvilket ifølge dansk lovgivning betyder, at kun godkendte læger og sygeplejersker må behandle med det.

 

Under behandlingen påføres en maske eller en væske på huden. Disse indeholder en kemisk oplæsning som gør at flere af hudens lag udskiftes, fornyes og opstrammes. Man vil oftest kunne se, at de øverste cellelag på huden skaller af, og at der derefter dannes et nyt, fint og ensartet hudlag. 

Behandlingen vil udløse en regeneration i huden, som fører til en reduktion af flere former for aldringstegn. Medicinske peelinger kan være overfladiske eller middeldybe, afhængig af hvad formålet med peelingen er, og hvad der skal behandles.

En kemisk peeling kan indeholde en eller en kombination af flere forskellige syrer såsom:

AHA (frugtsyrer)
GHA (glycolsyre)
BHA (salicylsyre)
TCA (trikloreddikesyre)

En kemisk peeling indeholder oftest også alkohol og antioxidanter som C- og E-vitaminer. Nogle kemiske peelinger såsom Mele Forte/Spot Peeling indeholder virkestoffer, som hæmmer pigmentdannende enzymer og er derfor yderst effektivt til personer, der lider af hyper pigmentering/mørke pletter.

Hos CONFIDENT MAC bruger vi kemiske peelinger fra PRX-T og ICE PEEL:

Før og efter billeder